ALLROUND KRYDDERI

Allround krydderi er en krydderiblanding der, som navnet antyder, kan bruges til lidt af hvert. Ofte vil man kunne købe allround knust, så det er let og lige til at bruge til madlavning.

Om Allround

Sammensætning

Allround krydderi er et blandingskrydderi der består af en del forskellige ingredienser. Den præcise sammensætning af ingredienser varierer fra producent til producent. Der vil dog typisk indgå ingredienser som paprika, løgpulver, hvidløgspulver, salt og en eller flere slags peber. I nogle tilfælde kan krydderiblandingen også indeholde krydderier som oregano, spidskommen, cayennepeber, chili og timian.

Smagsprofil

Hvordan allround krydderi præcist smager vil naturligvis afhænge af de ingredienser der er i blandingen. Blandingen får dog en stor del af sin smag fra ingredienser som paprika, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber. Det er alle krydderi der komplimenterer hinanden godt. Kombinationen af disse krydderier giver en smagsprofil der er lidt salt med en udbredt sødme fra paprikaen kombineret med varmen fra peberen og umamismagen fra løg og hvidløg.

Tilføjes der tørrede urter som oregano, basilikum og/eller timian til blandingen vil disse gå ind og bidrage med en diskret smag der understøtter de mere dominerende smage fra de øvrige ingredienser. Indeholder blandingen chili eller cayennepeber vil allround krydderiet have en mere udtalt varme og skarphed.

Anvendelse

Allround krydderi kan stort set bruges til alt og det er netop det, der gør denne krydderiblanding så praktisk. Blandingen passer godt til kød, fisk, skaldyr, kartofler, grønsager, i en dip eller på snacks som popcorn.

Denne krydderiblanding kan også bruges som rub til kød, for at gøre kødet mere mørt og smagfuldt. Til grillmad er allround også god at have stående ved siden af grillen, så det løbende kan bruges til at give grillmaden smag under tilberedning.

Allround krydderi kan bruges i alle processer af madlavningen. Det kan både svitses i starten, tilføjes under tilberedning og drysses på til sidst, som et ekstra smagsgivende element.