CITRONPEBER

Citronpeber er et blandingskrydderi der hovedsagelige smager af peber og citron. Det har en aromatisk, varm, frisk og syrlig smag, der bedst egner sig i det salte køkken. Kombinationen af peber og citron giver et dejligt og velafbalanceret krydderi, som afgiver en masse smag.

Om Citronpeber

Indhold

Citronpeber smager tydeligt af peber og citron, men ofte er der flere ingredienser i end kun de to, f.eks. salt, sennep og paprika. Det veksler hvilken type peberkorn der bruges til citronpeber, men oftest vil det være sorte eller røde peberkorn, eller en kombination af de to.

Til citronpeber bruges alle ingredienserne i tørret form. Peberkornene er tørrede og muligvis knuste eller malede. Citronindholdet består af tørret citronskal, der er knust eller malet. De resterende ingredienser er også tørrede.

Det mest smagfulde produkt får man, hvis man selv kværner eller maler krydderiet derhjemme.

Smagsprofil

Citronpeber har en velafbalanceret smag, hvor peber og citron er de to smage, man tydeligst kan smage. De resterende ingredienser er med til at understøtte og udvide krydderiets smagsprofil. Derfor vil den endelig smag også afhænge af de specifikke ingredienser og deres blandingsforhold.

Peberkornene bidrager med en varm og kraftig smag, der også har noter af citrus og træ. Citrussmagen understøttes af citronskallen, som har en syrlig, bitter og frisk smag. Da citronskallen er tørret er dens smag en smule mildere, hvilket især kan fornemmes på den behagelige bitterhed, der ikke er så udpræget som ved frisk citronskal.

Anvendelse

Citronpeber bruges udelukkende i det salte køkken, hvor dets smagssammensætning virkelig kommer til sin ret. Krydderiet går utroligt godt til retter med lam, svin, kylling, kalkun, fisk og kartofler, og det kan bruges til simreretter såvel som til bordkrydderi.

Det er også oplagt at bruge citronpeber som ingrediens i en rub, til en dressing eller til en nem og smagfuld dip.