CLASSIC RUBS
Vores Classic Rubs er en serie af klassiske rubs der kan bruges som en tør marinade til kød. Ved at bruge rubs tilfører man kødet ekstra smag, som lægger sig som et smagfuldt lag på kødets yderside.
Der findes utrolig mange forskellige rubs på markedet, men det er ikke helt ligegyldigt hvilken slags rub man vælger. Det er nemlig vigtigt at bruge en rub der passer til det formål og det kød, man skal tilberede.
Om Classic-Rub
Smagsnuancer
En rub er et blandingskrydderi og det er vores Classic Rubs også. De varierer i smag, så der er noget til enhver lejlighed.
Der findes mange forskellige slags rubs, men der er nogle kerne ingredienser, som ofte går igen. Én af disse ingredienser er salt, som er helt uundværlig, når det kommer til rubs. Salt er nemlig én af de fem grundsmage. Udover at være en grundsmag fungerer der også som smagsforstærker for kødet og de resterende ingredienser.
Et krydderi som paprika er også ofte at finde på ingredienslisten. Det samme gør sig gældende for løg og hvidløg. Sammen skaber disse tre ingredienser en sødlig og krydret smag, der passer til stort set alle slags kød.
Chili, peber, cayennepeber, tomat og sennepsfrø indgår også tit som ingredienser i rubs. Alle disse ingredienser er med til at skabe en varme og skarphed kombineret med en syrlig og pikant smag.
For det meste vil der være flere ingredienser på listen, men det vil varierer fra rub til rub. For at skabe balance mellem alle ingredienserne vil der dog ofte være en smule sukker i rubben.
Anvendelse
Vores Classic Rubs kan bruges på stort set alle slags kød. Inden kødet skal tilberedes gnider man rubben ind i kødet. For at opnå det mest smagfulde resultat skal kødet have tid til at ligge og marinere. Når kødet efterfølgende tilberedes vil rubben danne en smagfuld hinde omkring kødet der ovenikøbet også er med til at bevare kødets fugtighed, så det ikke bliver tørt.