SORT PEBER KNUST

Sort peber er blandt et af de krydderier der både forhandles og bruges mest i hele verden. Faktisk er sort peber et af de først kendte krydderier og kommer oprindeligt fra Indiens Malabar kyst. Nu er sort peber tilgængeligt i stort set alle lande og bruges som et basiskrydderi i et væld af forskellige retter.

Karlsenskrydderier knust sort peber

Om Knust Sort Peber

Knust sort peber er en forarbejdet udgave af hele sorte peberkorn og krydderiet bruges i madlavning såvel som på middagsbordet.

Oprindelse og produktion

Sorte peberkorn er de umodne bær fra peberbusken Piper Nigrum.

Efter plukning placeres bærrene i direkte sollys hvor de tørrer og fermenterer i lidt over en uge.

Når peberkornene er tørrede og fermenterede bliver de knust.

Det endelige produkt er knust sort peber, som er et peberprodukt med en mellemfin struktur.

Smag og aroma

Knust sort peber har samme skarpe og behagelige smag af citrus og træ som andre peberprodukter.

Krydderiets varme skyldes det aktive stof piperine, som naturligt findes i peberkornene.

Knust sort peber er en anelse mildere i smagen end hele peberkorn og friskkværnet peber.

Forarbejdningsprocessen og lagringen inden brug gør, at krydderiet blive en anelse mindre potent i smagen.

Til gengæld er det utroligt praktisk, at peberkornene allerede er knuste.

Anvendelse

Som det er tilfældet med de fleste peberprodukter, er knust peber et bredt anvendeligt krydderi der kan bruges til mangt og meget.

Det bruges hovedsageligt i det salte køkken, men her bruges det til gengæld også i vid udstrækning.

Krydderiet komplimenterer især umamismage fra kød, æg, asparges, ost, svampe og lignende, men fungerer også glimrende som smagsforstærker til både kulhydrater og grønsager.

Denne type af peber har også nogle unikke anvendelsesmuligheder.

Knuste peberkorn bruges for det meste til peberpølser og peberbøffer frem for andre typer af peberprodukter.

De knuste korn kan også bruges som fingerpeber på middagsbordet i stedet for en peberkværn med hele peberkorn.