LØGPULVER

Løg er en af de grønsager, der bruges i rigtig mange madretter, fordi den er fyldt med smag og umami. Løg er med til at opbygge en smagsprofil og giver en god dybde til de retter, hvori de bruges. Løgpulver er lavet af løg og kommer, som navnet antyder, i pulverform.

Løgpulver fra Karlsenskrydderier

Om Løgpulver

Historie og produktion

Tørret og pulveriseret løg

Løg har været brugt til madlavning i flere tusinde år verden over grundet grønsagens smag og næringsindhold.

I nyere tid er man også begyndt at bruge løgpulver i madlavning, for at opnå smagen af løg uden af bruge friske løg.

Hvor pulveret stammer fra eller præcis hvornår det først blev anvendt, vides ikke.

Løgpulver laves af friske løg som lægges til tørring og dehydrering, hvorefter de pulveriseres til et fint, hvidt pulver.

Smag

Løg og løgpulver har en stor del af vejen den samme smagsprofil.

Løgpulver minder dog smagsmæssigt mere med tilberedte løg end rå løg.

Hvor hele løg har en sød, aromatisk og skarp smag, har pulverformen en lidt anden smagsprofil.

Løgpulver deler de grundlæggende smagsnuancer som sødme og umami, men er mindre stærk i smagen og kan også have en mere udpræget salt smag grundt evt. saltindhold i pulveret.

Anvendelse

Løgpulver kan bruges i utrolig mange retter, men anvendes hovedsageligt i det salte køkken.

Pulveret kan bruges som substitut til hele løg, hvis det udelukkende er løgsmagen man er ude efter.

Løgpulver er i særdeleshed også velegnet til rubs, marinader, dressinger og lignende, da pulveret let kan fordeles jævnt.

Derudover har pulveret et meget lavt vandindhold, hvilket fungerer godt, hvis man ikke ønsker at tilføje ekstra væske til en ret.

Det praktiske ved løgpulver er, at det kan holde sig i utrolig lang tid.

Under de rette omstændigheder kan det holde sig i helt op til fire år, hvilket gør pulveret lettere at opbevare og have tilgængeligt end friske løg.