POMMES FRITES KRYDDERI

Om pommes frites krydderier

Et blandingskrydderi

Det er vigtigt, at et pomfrit krydderi har den helt rigtige smagssammensætning. Derfor er kombinationen af ingredienser, krydderier og krydderurter utrolig vigtigt. Hvilke ingredienser der indgår i et pommesfriteskrydderi varierer fra producent til producent. Der er dog nogle ingredienser der ofte vil gå igen på ingredienslisten. Det er f.eks. ingredienser som salt, paprika, gurkemeje, peber og tomat. Derudover er ingredienser som løg, nelliker, glukose, hvidløg og laubær også tit på ingredienslisten.

Smagsprofil

Pommesfrites krydderiet er et smagfuldt krydderi der spiller på flere forskellige smagsnuancer. Især træder den salte smag og sødmen fra paprikaen og tomaten frem og kombinationen af disse ingredienser skaber en god balance i krydderiblanding. Peberet tilføjer en behagelig varme der komplimenteres af laubær og nelliker, som er med til at give blanding mere kompleksitet. Til sidst skaber løg og hvidløg dybde i blandings smagsprofil og bidrager med sødlige umaminoter.

Anvendelse

Et pommesfrites krydderi er oplagt at bruge til kartofler. Især ovnbagte eller friturestegte kartofler tager sig ekstra godt ud, hvis de krydres med denne krydderiblanding. På trods af blandingens navn kan den dog sagtens anvendes med andre fødevarer end lige kartofler.

Generelt er pommesfriteskrydderi et smagfuldt krydderi der kan passe til mange forskellige ting. Ovnbagte rodfrugter er f.eks. oplagt at krydre med denne krydderiblanding. Den går også godt til kødretter, hvor den dybe og komplekse smagsprofil virkelig vil komplimentere kødets umamismag. Blanding går godt til de fleste slags kød, herunder oksekød, svinekød og kyllingekød, og den kan sagtens anvendes som en rub eller i stedet for f.eks. en grillkrydderiblanding.