SELLERISALT

Sellerisalt er en smagfuld salt der bruges som bordkrydderi og i madlavningen. Kombinationen af salt og selleri er utrolig anvendelig og komplimenterer mange forskellige ingredienser. Denne type salt bruges udelukkende i det salte køkken og kan anvendes til alt fra marinader og dressinger til bordkrydderi.

Om Sellerisalt

Indhold

Sellerisalt indeholder to forskellige ingredienser; selleri og salt. Det er generelt bladselleri der bruges til at lave denne type salt. For det meste er det bladselleriets frø der blandes med salt, men det er også muligt at lave sellerisalt ved at bruge bladene fra bladselleri. Det varierer hvilken type salt der bruges til at lave krydderiet, men det vil som oftest være enten almindelig køkkensalt eller havsalt.

Smagsprofil

Dette krydderi indeholder to forskellige smagsgivende ingredienser, der begge er utroligt smagfulde og i stand til at bidrage med en masse smag til madlavningen.

Salt er én af de fem smage, vi mennesker kan smage. De fire andre er surt, sødt, bittert og umami. Derfor er det også svært at beskrive hvad salt egentlig smager af, da det i sig selv er en smag.

Selleri komplimenterer salt rigtig godt, da det indeholde både sødme og bitterhed. Smagen af selleri er også frisk og den har visse ligheder med smagen af spinat. Kombinationen af salt og selleri indeholder altså tre ud af fem grundlæggende smage.

Anvendelse

Sellerisalt kan bruges til mange forskellige formål og i flere forskellige stadier af madlavningsprocessen. Salten er f.eks. oplagt at anvende som ingrediens i en rub eller i en dressing. Den kan også anvendes til formål hvor man normalt vil anvende salt, men gerne vil tilføje smagen af selleri. Saltblandingen kan blandt andet anvendes til at krydre kartofler og rodfrugter med, i sammenkogte retter, til kylling, fisk, oksekød og svinekød. Denne salt er også oplagt at bruge som bordkrydderi, som et alternativ til klassisk køkkensalt eller havsalt.