TOMAT GRANULAT

En intens smag af tomat i pulverform, det er indbegrebet af tomat granulat.

Krydderiet kommer enten i flager eller i pulverform og det bruges hovedsageligt i det salte køkken med det formål at tilføje eller forstærke smagen af tomater.

Tomat granulat fra Karlsens

Om Tomat Granulat

Lavet af friske tomater

Tomat granulat er lavet af friske tomater. Tomaterne plukkes når de er modne og smagfulde, for at gøre krydderiet så smagfuldt som muligt. De modne tomater tørres hvorefter de knuses til mindre stykker. Det færdige produkt er enten små stykker/flager eller et fint, rødt pulver.

Smagsprofil

Tomater er fulde af smag og bruges i rigtig mange forskellige retter for at skabe en god og fyldig smagsprofil. I sig selv har tomater en sød, syrlig og afbalanceret smag. Tomater indeholder også en umamismag, som er én af de fem smage, vi mennesker kan smage. Umami kaldes også nogle gange for velsmag og findes desuden også i fødevarer som kød, svampe og parmesanost. Tomater bruges derfor også som base i mange retter, såsom kødsovs, lasagne, supper, pastaretter, simreretter osv., for at skabe velsmag og bidrage med umami.

Tomat granulat smager af tomat og indeholder derfor også en umamismag. Da krydderiet er lavet af tørrede tomater, har det en meget intens smag af tomater. Derudover er det mere sødt end friske tomater, hvilket skyldes tomaternes tørringsprocess.

Anvendelse

Generelt kan tomat granulat bruges i alle de retter, som man normalt bruger tomater til. Det kan også bruges til at forstærke smagen af tomater, hvis de tomater man f.eks. bruger ikke er smagfulde nok.

Krydderiet tager sig blandt andet godt ud i sammenkogte retter, i krydderiblandinger, til dressinger og dips, i bagværk som såsom pizzasnegle og som en ingrediens i marinader.

Tomat granulat kan også bruges som substitut til soltørrede tomater og tomatpure. Det kan også bruges til tykne en sovs.