HIMALAYASALT

Himalayasalt er en form for salt som kommer fra Punjab regionen i Pakistan. Denne salt bruges til utrolig mange formål, herunder også madlavning. Himalayasalt er karakteriseret ved dets rosa skær der kan variere i intensitet. Til madlavning fås denne type salt med både fin og grov struktur.

Himalayasalt fra karlsenskrydderier

Om Himalayasalt

Produktion og oprindelse

Salt er nok det mest udbredte krydderi i hele verden. Det har været brugt til madlavning i flere tusinde år og det vides ikke, hvornår det for første gang blev brugt.

Salt er et mineral der findes flere forskellige stedet. Himalayasalt kommer dog fra en bestemt region i Pakistan, Punjab regionen, hvor man udvinder denne type salt fra en bjergkæde. 

De rå saltmineraler skal nogle gange gennemgå en rensningsproces, så det er sikkert at bruge til madlavning. For at det kan bruges til madlavning skal det også slås i mindre stykker.

Én af de fem smage

Der findes fem smage, som vi mennesker kan smage. Én af disse er salt. De resterende fire er surt, sødt, bittert og umami. Derfor er det også svært at beskrive hvad salt egentlig smager af, fordi det er én af de grundlæggende smage.

Til forskel fra almindelig salt indeholder himalayasalt mindre natrium, men bidrager stadig med en god og salt smag. Derfor kan denne type salt være at foretrække for dem der af helbredsmæssige årsager gerne vil spise lidt mindre salt grundet dets natriumindhold.

Anvendelse

Salt bruges til stort set alt madlavning, da det i moderate mængder virker som en smagsforstærker for andre smage. Af den grund bruges salt også både i det salte og det søde køkken,

Forskellige slags salt kan dog bruges til forskellige formål. Himalayasalt kan bruges under madlavning men også som pynt på en færdigret. Det er også en salt, som mange ynder at bruge som bordsalt på grund af dens flotte, rosa farve.