Karry CP44

Vi er vilde med karry, nogle ville måske sige, at vi næsten er besatte.

Mere end tre år er der brugt på det, vi kalder verdens bedste karry. Vi ville lave en karryblanding, der skal positioneres som blandt de bedste, og som skal ud i hele verden.

Karry CP 44 er et specialudviklet karrypulver med intet mindre end 44 forskellige ingredienser.

Karry CP44

Om Karry CP44

Projektet begyndte i 2011, blev færdigt i 2015, og vi er meget stolte over karrypulveret CP44.

Normalt bruges bla. gurkemeje, korianderfrø, spidskommen, bukkehornsfrø, sort peber, nelikker, chili og kardemomme når der laves karry, og mange af disse går også igen i CP44 karry, men der altså langt flere ingredienser i CP44 og samtidigt også i andre doseringer end normalt.

De traditionelle ingredienser er meget bitre – ikke mindst bukkehornsfrø, der lugter og hænger i væggene i dage efter, når man har brugt karry.

Der er tænkt smagene surt, sødt og umani ind i CP44 blandingen, som f.eks. sødme fra løgpulver, og I vores er der faktisk to slags løgpulver i, og samtidigt en syrlighed fra tamarind.

Efter tre års arbejde i laboratorium, er vi endt med at have en blanding, der består af 44 forskellige krydderier, heraf navnet CP44 = Carry Powder med 44 forskellige ingredienser.

Hos Karlsens Krydderier går vi op i kvalitet og den gode smag. Vi mener også at den gode smag afhænger af kvaliteten af de produkter og ingredienser der bruges. Netop derfor forhandler vi også specialprodukter som dette karrypulver, karry CP 44.

Et krydderi for sig

Oprindeligt stammer karry fra Indien, hvor hver egn og landsdel har udviklet deres helt egen og unikke karrytype. I 1700- og 1800-tallet blev krydderiet udbredt til flere dele af verdenen og er i dag et alment kendt krydderi.

Karry CP 44 er en videreudvikling af det gængse karrykrydderi. Ønsket var at udvikle et karryprodukt, der kunne passe til karryretter verden over. Efter 3 års eksperimenter og hårdt arbejde kunne CP 44 endelig se dagens lys.

Dette karrypulver indeholde 44 forskellige ingredienser. De traditionelle karrykrydderier møder i denne krydderiblading nogle mere utraditionelle ingredienser som eksempelvis safran.

Smag og aroma

I 2015 modtog karry CP 44 en “Great Taste Award” og med på vejen fik CP 44 disse ord:

“CP44 is A gloriously aromatic mix with notable complexity even raw”.

Intentionen med CP 44 var et karrypulver der kombinerede sødme, surhed, bitterhed, salt og umami. Denne intention må siges at være blevet indfriet. Produktet har en kompleks og tilfredsstillende smag med et væld af forskellige smagsnuancer.

Anvendelse

Karry CP 44 kan bruges i retter, man ellers bruge karry til. CP 44 er en glimrende substitut til normal karry, hvis man ønsker at give retten et helt særligt og unikt twist. Det gør også krydderiet til en delikatesse, der især appellerer til madentusiaster.

Som det er tilfældet med de fleste karry produkter, så skal karry CP 44 kort svitses på panden i forbindelse med madlavning. Den korte opvarmning på panden først i tilberednings processen gør, at krydderiets ingredienser frigiver smagsstoffer og udvikler en kompleks og unik smag.